logotype

Detaljerad information

 

1.
Du som artist bokar ditt framträdande direkt med arrangören. Ni kommer tillsammans överens om gage och eventuella ersättningar. Tänk på att alltid vara specifik angående om gaget är brutto eller netto! Läs mer på FAQ/Vanliga Frågor 
Då det är Svensk ArtistFaktura som kommer att fakturera arrangören i egenskap av arbetsgivare så är det viktigt att du även informerar arrangören om detta!

2.
Du loggar därefter in på ditt konto på www.artistfaktura.se och fyller i fakturauppgifter: löntagare/uppdragsgivare (personuppgifter, kontouppgifter, adress, referenspersoner etc.) gage netto eller brutto och ev. skattefria ersättningar. Via SAFABs program ser du enkelt vad som ska fyllas i. Uträkning av skatt och sociala avgifter sköts automatiskt och du får en full överblick över alla avdrag, kostnader samt fakturabelopp.

När du är färdig med inmatandet av uppgifterna så väljer du i sista steget att godkänna de Allmänna villkoren samt om fakturan ska skickas till arrangören via mail som en pdf fil eller via vanlig post.

3.
Fakturan får per automatik 30 dagars betalningsvillkor, men så snart arrangören betalar in fakturan till oss så betalar vi ut gaget till det konto som angetts i fakturaunderlaget

Betalar inte arrangören in fakturan så kommer den att annulleras automatiskt efter 30 plus 15 dagar, vilket även meddelas till dig via mail. Skulle det hända att arrangören inte betalar fakturan så är det viktigt att du antingen tar kontakt med arrangören/uppdragsgivaren för att se vad som gått snett, alternativt tar kontakt med oss och låter oss utreda ärendet.

Uppkommer det en tvist om gaget mellan dig som artist och arrangör så rekommenderar vi att du alltid tar kontakt med oss och låter oss sköta förhandlingen mellan båda parter.

                 

Skapa faktura

Skapa och skicka fakturor
direkt via eget konto, ingen
väntetid.

               

Inga förkunskaper

Du behöver inte ta reda på
alla regler, vi har gjort det
krångliga arbetet åt dig.

         

Spara pengar

Enkelt och snabbt system.
Billigare än om du skulle gjort det själv.


          

Ha full koll

Få access till olika rapporter
om dina fakturor och statistik över löner/gage via ditt eget konto.

Skapa fakturan enkelt
genom att fylla i ett
formulär

Hantera kunduppgifter

Övervaka dina fakturor

Lönestatistik